Aparat de facut iaurt
Descoperă beneficiile unei iaurtiere Biovita
Iaurtiera Biovita este folosită pentru a prepara iaurt din lapte vegetal sau din lapte de origine animală. O iaurtieră este ideală în orice bucătărie modernă pentru prepararea iaurtului de casă. Cu ajutorul unui aparat de făcut iaurt, puteți prepara în doar opt ore un produs delicios și potrivit pentru diverse rețete, sau în combinație cu cereale și fructe.
Cum funcționează o iaurtieră?
Aparatul de făcut iaurt de la Biovita păstrează o temperatură interioară optimă pentru prepararea iaurtului, de 40-45℃. Iaurtul din lapte de vacă sau din lapte de soia, migdale ori nuci caju va fi gata în 8-10 ore. Aparatul include 7 recipiente din sticlă a câte 190 ml, fiind ideal pentru dezvoltarea culturilor lactice. Iaurtiera poate funcționa peste noapte, iar dimineața următoare vă puteți bucura de 1,3L de iaurt proaspăt și gustos pentru un mic dejun sănătos, ideal pentru întreaga familie.
Cel mai bun aparat de făcut iaurt
Iaurtiera Biovita YM10 este un aparat de mici dimensiuni, care își poate găsi cu ușurință locul în orice bucătărie. Măsoară doar 25 de centimetri în diametru și 12 centimetri în înălțime, fiind ideală pentru familiile care pun pe primul loc alimentația sănătoasă. O porție de iaurt proaspăt și sănătos se poate obține prin simpla adăugare a unui plic de fermenți în cantitatea aleasă de lapte de origine vegetală sau animală.
Cum se prepară iaurtul în casă?
Veți avea nevoie de un litru de lapte vegetal sau de origine animală, la temperatura camerei, adică să nu depășească 40℃. În cazul în care acesta va fi fierbinte, cultura de fermenți va fi distrusă. Conținutul unui plic de fermenți pentru iaurt sau al unui plic de fermenți pentru chefir se toarnă în vasul iaurtierei, peste lapte. Acesta va fi transformat în iaurt în 8-10 ore, datorită fermenților lactici și a temperaturii constante de 42 de grade din interiorul iaurtierei. După finalizarea ciclului de preparare, vă recomandăm să păstrați iaurtul la frigider, pentru maturare.
Iaurtiera - păreri
Cei care s-au bucurat deja de iaurtiera Biovita s-au declarat încântați de gustul deosebit al iaurtului obținut în casă. Consistența iaurtului din lapte vegetal nu este identică cu cea a iaurtului din lapte de vacă. Iaurtul din lapte vegetal va fi mai moale/fluid, pentru că nu conține amidon sau agenți de îngroșare. Însă este un iaurt foarte bun la gust și sănătos.