Ce accesorii se folosesc la mixerul cu bol pentru diverse preparate?
1. Telul din inox
Telul din inox este destinat încorporării aerului în:
-
Ouă
-
Albușuri de ouă
-
Frișcă
-
Unele dulciuri
-
Pandișpan
-
Maioneză
IMPORTANT: În cazul utilizării telului din inox pentru cartofi piure, compoziții pentru fursecuri sau unturi și alte amestecuri, se poate rupe cuplajul telului. Pentru acestea, recomandăm utilizarea paletei de amestecare de mai jos.
2. Paleta de amestecare
Aceasta este instrumentul principal de amestecare multifuncțional și este potrivit pentru amestecuri dense, precum:
-
Aluat din unt și făină
-
Compoziție pentru torturi
-
Compoziție pentru fursecuri
-
Glazură
-
Amestec de carne
-
Cartofi piure
Paleta de amestecare este perfectă pentru preparatele care trebuie să își păstreze aspectul. Astfel, cartofii piure vor fi cremoși,, tocana de legume va avea o textură fină, iar tartele vor fi solide și crocante.
3. Paleta de amestecare cu lamele de silicon
Ce este paleta de amestecare cu lamele de silicon și cum funcționează?
Aceasta este o paletă cu margini flexibile din silicon care asigură încorporarea mai profundă și rapidă a ingredientelor.
Când se utilizează paleta de amestecare cu lamele de silicon în locul paletei de amestecare?
Cea mai simplă metodă pentru a alege paleta potrivită este citirea cu atenție a rețetei. Dacă aceasta menționează că prepararea trebuie oprită temporar pentru curățarea marginilor bolului, atunci se va utiliza paleta de amestecare cu lamele de silicon. Aceasta este perfectă pentru prepararea amestecurilor care se lipesc de marginile bolului, cum ar fi crema de branză, untul, mierea sau orice produs cremos.
Această paletă poate fi transformată într-un instrument excelent pentru golirea compozițiilor după finalizarea amestecului. La fel ca și la celelalte accesorii, paleta se poate spăla în mașina de spălat vase.
4. Cârligul pentru frământat
Cârligul pentru frământat se utilizează pentru frământarea aluaturilor pentru:
-
Cozonaci
-
Pâine
-
Checuri
-
Pizza
-
Chifle
Prepararea pâinii la mixerul cu bol
Cea mai importantă etapă în prepararea pâinii este frământarea aluatului. Cu cât acesta este mai bine frământat, cu atât este mai elastic, iar pâinea va fi mai pufoasă. Cârligul pentru frământat asigură obținerea unui aluat omogen.ușurând munca gospodinei și scurtând timpul de lucru.
Cât aluat se poate frământa?
Pentru o utilizare îndelungată, este importantă respectarea capacităților maxime. La mixerul de 1260W și bol de 5.5 Litri se poate frământa aluat din maxim 1 kg de făină. La mixerele de 1500W și bol de 6 Litri se poate frământa aluat din maxim 1.3 kg de făină.
Cât timp durează frământarea?
Frământarea aluatului la mixerul cu bol este mult mai eficientă decât frământarea manuală. Timpul de frământare este scurtat de câteva ori. În 7 minute orice aluat va fi perfect omogenizat. Frământarea este finalizată atunci când aluatul se desprinde de marginile bolului, formând o minge compactă.
Viteza
Cârligul pentru frământat poate fi folosit pentru orice tip de aluat dospit. Frământarea se începe la viteza 1 până la încorporarea făinii în aluat. Apoi se trece pe viteza 2. Nu este nevoie de viteze mai mari pentru frământarea aluatului.